15.11.12

Η Γη εκπέμπει SOS!


      Πόρισμα ειδικών που κατατέθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, αναφέρει ότι η ολοένα αυξανόμενη παρουσία των ονομαζόμενων "διαστημικών σκουπιδιών" αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τον σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό.
 

     Η ΝASA έχει καταγράψει περίπου 17.000 αντικείμενα, εκ των οποίων τα 9.000 είναι μεγαλύτερα από μια μπάλα του τένις και ζυγίζουν 5.500 τόνους. Η διαστημική χωματερή περιλαμβάνει από εξαρτήματα πυραύλων και δορυφόρων μέχρι βίδες και προσωπικά αντικείμενα αστροναυτών.




  • Με τον όρο "διαστημικά σκουπίδια", περιγράφονται τα υπολείμματα κατεστραμμένων δορυφόρων, ρουκετών, σκαφών και άλλων διαστημικών αντικειμένων. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, αν ορισμένα από τα δεκάδες χιλιάδες σκουπίδια (βίδες, μεταλλικά κομμάτια κ.ά.) που κινούνται με πολύ μεγάλες ταχύτητες σε τροχιά λίγο έξω από τον πλανήτη μας χτυπήσουν έναν από τους εκατοντάδες δορυφόρους που επίσης βρίσκονται σε τροχιά θα προκαλέσουν ντόμινο καταστροφής.

  •   Σύμφωνα με το πόρισμα η σύγκρουση και καταστροφή ενός δορυφόρου, θα δημιουργήσει ένα «τσουνάμι» σκουπιδιών που θα καταστρέψει και πολλούς άλλους με αποτέλεσμα να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημιές στη σύγχρονη ανθρώπινη δραστηριότητα αφού θα καταστραφούν τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι, δορυφόροι που σχετίζονται με τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος καθώς και μετεωρολογικοί και άλλοι επιστημονικοί δορυφόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου